Personeel en arbeid

Payrollen met dezelfde rechten als vast personeel

Het gelijktrekken van de lonen voor payrollers

De laatste tijd is payrolling veel op een negatieve manier in het nieuws geweest. Zo zouden payrollers niet hetzelfde loon ontvangen als werknemers in vaste dienst voor het hetzelfde werk. De gemeente Utrecht is daarom begonnen met het aanpakken van deze misstanden. De oorzaak van deze aanpak is het initiatiefvoorstel van GroenLinks, PvdA en SP dat met een nipte meerderheid in de Utrechtse gemeenteraad werd aangenomen. Benieuwd geworden naar hoe zij dit willen aanpakken? Lees dan dit blog!

Het idee van de gemeente Utrecht

Het idee van het voorstel was om payrollers gelijk te stellen met vaste krachten. De payrollers moeten een gelijkwaardige beloning ontvangen op basis van de normale CAO voor vast werk. ‘Dit hoeft niet altijd de gemeentelijke CAO te zijn, maar niet zomaar de uitzend-CAO’, vertelde GroenLinks-raadslid Fred Dekker. Daarom hebben zij een plan gemaakt om dit aan te pakken. Wanneer een payroller werkt voor een gemeente of bedrijf, is hij juridisch gezien geen werknemer van de gemeente. Hij wordt namelijk uitgeleend door het payrollbedrijf. Het payrollbedrijf is de juridisch dienstverlener. Payrollers vallen vaak onder een ongunstige CAO. Daarnaast proberen sommige bedrijven de normale CAO te omzeilen. Dit willen zij graag voorkomen met hun voorstel.

De aanpak van de gemeente Utrecht

Hoe pakken zij het aan? De gemeente begint met het aanpakken van de payrollcontracten van de gemeente zelf. Ook opdrachtgevers van gemeentelijke opdrachten en onderaannemers en instellingen die subsidie ontvangen van de gemeente Utrecht, krijgen te maken met het voorstel. In veel verschillende branches zie je payrolling terugkomen. Bijvoorbeeld de culturele sector en de zakelijke dienstverlening maken veel gebruik van payroll. In al deze verschillende branches is de gemeente van plan de lonen gelijk te trekken.

Aantrekkelijk payrollen als ZZP’er

Dit is natuurlijk goed nieuws voor de werknemers die onder payrolling werken in de gemeente Utrecht. Voor hen wordt payrolling weer aantrekkelijker. ZZP’ers kunnen hier bijvoorbeeld van profiteren. Zij kiezen vaak voor payrolling omdat het flexibiliteit en zekerheid met elkaar combineert. Het payrollbedrijf zorgt voor hun salarisadministratie en tegelijk kunnen zij zelf bepalen voor wie zij werken.

Benader een payrollbedrijf in de buurt

Heeft u ook interesse gekregen in het combineren van flexibiliteit en zekerheid? Benader dan een payrollbedrijf bij u in de buurt en vraag naar de mogelijkheden op het gebied van payroll. Hun specialisten willen u graag verder helpen en geven u meer informatie over de aanpak van het payrollbedrijf. Hoe gaan zij bijvoorbeeld om met hun lonen? Een goed payrollbedrijf zal hier transparant over zijn en deskundig advies geven. Meer info over payroll voor zzp’ers.