Slotenmaker

Dit is de nieuwste methode die inbrekers gebruiken

Kom alles te weten over de nieuwste inbraakmethode

Inbrekers bedenken steeds weer nieuwe methoden om in te breken. Ben jij bijvoorbeeld al bekend met het boren van gaatjes in kozijnen? Dat is de allernieuwste techniek die inbrekers gebruiken. Het is kinderlijk eenvoudig, er hoeven geen ramen voor gebroken te worden en er hoeven geen sloten hardhandig voor geforceerd te worden. Wij zochten uit hoe de zogenoemde gaatjesboorders precies te werk gaan. Ook zochten we uit wat je kunt doen aan je inbraakbeveiliging, om deze weer zo optimaal mogelijk te maken. Lees dit blog en ontdek of jij je hang- en sluitwerk moet vervangen!

Zo gaan gaatjesboorders te werk

Het boren van gaatjes in kozijnen is een zeer eenvoudige en sluwe manier om in te breken. Het gaat als volgt te werk. Eerst wordt er een gat in het kozijn geboord ter hoogte van het vergrendelingsmechanisme. Via dat gat wordt met een ijzerdraad het slot gedraaid of een raamhendel geopend. De enige schade die wordt aangebracht zijn in dit geval dus de boorgaatjes. Bestaat er een manier om gaatjesboorders te weren? Jazeker! Sluit je kiep- of kantelramen volledig goed af. Hiermee bedoelen we dat je niet alleen de hendel de juiste kant op draait, maar dat je deze ook nog écht sluit met het bijbehorende sleuteltje. Beschik je niet over kiep- of kantelramen die met een sleutel worden afgesloten? Neem dan contact op met een betrouwbare slotenmaker.

Ga op zoek naar een goede slotenmaker

Wil je er zeker van zijn dat jouw hang- en sluitwerk inbrekers optimaal buiten houdt? Ga dan op zoek naar een slotenmaker die jouw sloten kan vervangen door de allernieuwste sloten. Hiermee weten inbrekers vaak geen raad. Controleer ook goed of de slotenmaker die je inschakelt, enkel werkt met sloten die gecertificeerd zijn met het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dit geeft aan dat deze sloten uiterst stevig zijn en niet zomaar kunnen worden geforceerd door inbrekers. Weet jij niet zeker hoe het gesteld is met de inbraakbeveiliging van jouw huis? Ga dan op zoek naar een slotenmaker die een gratis veiligheidscheck aanbiedt. Dan kun je daarna altijd nog bepalen of je je sloten wilt laten vervangen.

Zorg ervoor dat gaatjesboorders niet slagen bij jouw huis

Wil jij zeker weten dat het boren van gaatjes in jouw kozijnen niet kan leiden tot een inbraak? Schakel dan een slotenmaker in. Kies voor een gratis veiligheidscheck of laat je oude sloten direct vervangen. Vergeet de slotenmaker tot slot niet om tips en advies te vragen over hoe jij de kans op een inbraak in je huis zo klein mogelijk kunt maken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *